It seems you have disabled javascript. Please enable javascript for this site to function properly.

Αρχική Στόχοι Στρατηγικού ΣχεδιασμούΣτόχος 2 – Καθιέρωση ηλεκτρονικής επικοινωνίας και διακίνησης εγγράφων

Στόχος 2 – Καθιέρωση ηλεκτρονικής επικοινωνίας και διακίνησης εγγράφων

2.1 Τρέχουσα κατάσταση

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει περιορισμένη χρήση στις υπηρεσίες της περιφέρειας και τα αναγκαία έγγραφα για τη διεκπεραίωση υποθέσεων δεν διακινούνται ηλεκτρονικά.

2.2 Περιγραφή δράσης

Διεύρυνση και εντατικοποίηση της χρήσης, από τα στελέχη της περιφέρειας, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και του αριθμού διαδικτυακής ανάρτησης (ΑΔΑ) των πράξεων και αποφάσεων που αναρτώνται στη Διαύγεια. Στόχος της δράσης είναι ο δραστικός περιορισμός των τυπωμένων εγγράφων, η ταχύτερη διακίνηση εγγράφων εντός της περιφέρειας, καθώς επίσης και η καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία της με άλλους δημόσιους φορείς καθώς και η ηλεκτρονική επικοινωνία και η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών με πολίτες και επιχειρήσεις. Για την αξιοποίηση του ΑΔΑ στη διακίνηση εγγράφων υπάρχει σχετική εγκύκλιος από το 2012 με ΑΔΑ: Β4ΛΝΧ-Θ1Δ.

2.3 Ορόσημα υλοποίησης

  • Επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σύνολο των υπαλλήλων της περιφέρειας. Στοχευμένη εκπαίδευση με αντίστοιχο υλικό και συνεχής υποστήριξη.
  • Πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, μέσω αποθετηρίων εγγράφων όπως η Διαύγεια και το Πρωτόκολλο, σε συγκεκριμένες διευθύνσεις κάθε περιφεριακής ενότητας
  • Γενίκευση της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας

2.4  Υπεύθυνοι υλοποίησης

  • Τμήματα Πληροφορικής κάθε περιφερειακής ενότητας
  • ΟΔΕ ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  • Ομάδα ΕΠΙΣΕΥ
Ο ιστοχώρος διαχειρίζεται από την Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΔΜ.