It seems you have disabled javascript. Please enable javascript for this site to function properly.

Πείτε μας τη γνώμη σας

Τα σχόλιά σας δε δημοσιεύονται άμεσα. Ελέγχονται ως προς την τήρηση των όρων συμμετοχής στη διαβούλευση

  • 5 Μαρτίου 2025, 00:51 | Δρ Φωτεινή Καγιόγλου

    Διαβάζω ότι η Δυτική Μακεδονία διαθέτει 7 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Φρονώ ότι θα πρέπει να γίνει μελέτη για την δυνατότητα οργάνωσης κοινοτήτων συγκατοίκησης – διαβίωσης ηλικιωμένων εναλλακτικά και συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες δομές. Αν υπάρχουν εταιρείες ή ομάδες υποστήριξης(φορείς υπηρεσιών φροντίδας) που θα αμείβονται για να υποστηρίξουν τις κοινότητες συγκατοίκησης – διαβίωσης ηλικιωμένων (τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθαριότητα) παρέχοντας υπηρεσίες στον χώρο τους νομίζω ότι θα έδινε χαρά και καλύτερες συνθήκες ζωής στον πληθυσμό που γηράσκει.
    Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό θεωρώ ότι η αύξηση της θερμοκρασίας και η έλλειψη νερού θα οδηγήσει ομάδες πληθυσμού που δεν διαβιούν καλά στην ζέστη να καταφεύγουν σε δροσερά χωριά το καλοκαίρι. Αν σκεφτούμε χωριά, όπως αυτά του Βοϊου και όχι μόνο, που έχουν χαμηλές θερμοκρασίες τους θερινούς μήνες και είναι υπέροχα τοπία, φρονώ ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν εναλλακτικό προορισμό τουρισμού, ανερχόμενο. Φτάνει να αναδειχθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας.
    Οι ιθύνοντες τέλος οφείλουν να στηρίξουν κάθε λειτουργία του Πανεπιστημίου, καθώς θα φέρει νέο κόσμο στην περιοχή, νέες ιδέες και στήριξη κάθε εγχειρήματος προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Για εμένα είναι σαφές ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες, όπως επί παραδείγματι η ΤΝ, σε κάθε έκφανση της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Το μέγιστο των δυνατοτήτων θα αναδειχθεί μόνο αν προσελκύσουμε τους κατάλληλους επιστήμονες και αξιοποιήσουμε το ήδη υπάρχον δυναμικό. Στην κατεύθυνση αυτή ο ρόλος του ΠΔΜ είναι καθοριστικός, όπως διαφαίνεται και στο κείμενο της διαβούλευσης. Η ΕΕ αποτελεί χώρο ασφαλούς χρήσης των νέων τεχνολογιών, καθώς έχει ήδη θεσπιστεί επαρκές νομοθετικό πλαίσιο και οι προοπτικές ανάπτυξης θα γίνουν με κανόνες, ηθική και καινοτομία σε ώσμωση.

  • 4 Μαρτίου 2025, 20:49 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

    Όσον αφορά ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ “Η ΔΥΤΙΚΗ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ 2030,θα ήθελα να επικεντρωθώ στον
    2. Άξονας Β. Αγροτική Παραγωγή & Πράσινη Μετάβαση
    Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με την επίσπευση κρίσιμων αρδευτικών
    έργων.
    Είμαι κάτοικος της Κοινότητας Κ.Κλεινών του Δήμου Φλώρινας,η αγροτική παραγωγή στην περιοχή μου παλεύει για επιβίωση,η γεωργική έκταση είναι 10.000 στρέμματα και αν προστεθούν οι όμορεςκοινότητες φτάνουν τα 30.000 στρέμματα.
    Αυτήν την έκταση την διασχίζει ένας ποταμός που για 11 μήνες το χρόνο κυλάει ανεκμετάλευτος.
    Ο ποταμός αυτός χωρίζει μία δημόσια έκταση 500 στρεμμάτων και θα μπορούσε να δημιουργηθεί με μικρό κόστος μία λίμνη χωρητικότητας 10.000.000m3 για άρδευση αυτών των αγροτικών εκτάσεων.

Πίσω
Κοινοποίηση