It seems you have disabled javascript. Please enable javascript for this site to function properly.

Αρχική Ανοιχτή Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της Περιφέρειας Δυτικής ΜακεδονίαςΑνοιχτή Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ανοιχτή Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θέτει από τις 20 Απριλίου 2021  σε Ανοιχτή Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση την αρχική έκδοση του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της για την 1η προγραμματική περίοδο 2021-2025, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 125 του ν. 4635/2019 (ΦΕΚ A΄ 167/19), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 58 του ν 4796/2021 (ΦΕΚ Α’ 63/21) για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Το Πρόγραμμα αποτυπώνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για τον σχεδιασμό, τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Πλέον και με βάση το νέο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο,εισάγεται σε αυτό η μεσοπρόθεσμη στοχοθεσία και η υπαγωγή των παρεμβάσεων του ΠΔΕ σε στρατηγικούς στόχους και σε ιεραρχούμενες αναπτυξιακές προτεραιότητες.

Επιπλέον, καθορίζονται οι προτεραιότητες ανά τομέα πολιτικής στο πλαίσιο των εθνικών αναπτυξιακών στόχων, οι ειδικοί στόχοι, τα έργα και οι δράσεις, ο συνολικός και ανά στόχο – άξονα προϋπολογισμός, καθώς και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα με την σταδιακή εφαρμογή του προγράμματος.

Στην Ανοιχτή Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση καλείται να συμμετάσχει κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος (όπως Δημόσιοι φορείς, Δήμοι, Οργανισμοί εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς, Μονάδες Υγείας και Εκπαίδευσης, φυσικά πρόσωπα/αυτοαπασχολούμενοι/επιχειρήσεις/επιστήμονες, ερευνητές, δίκτυα πολιτών, ΜΚΟ κ.α.) καταθέτοντας τις απόψεις – προτάσεις του για την όποια δυνατή βελτίωση του περιεχομένου της αρχικής έκδοσης του Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021-2025.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021.

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Γεώργιος Κασαπίδης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Ο ιστοχώρος διαχειρίζεται από την Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΔΜ.