It seems you have disabled javascript. Please enable javascript for this site to function properly.

Επιστροφή Ομάδα Ανοικτής Διακυβέρνησης ΕΠΙΣΕΥ

Κοινοποίηση

H Ομάδα Ανοικτής Διακυβέρνησης του ΕΠΙΣΕΥ σχεδιάζει και υλοποιεί όλες τις δράσεις της σε συνεργασία με την Ομάδα Ανοιχτής Διακυβέρνησης της ΕΕΛ/ΛΑΚ  και την ερευνητική ομάδα για την Τεχνολογική, Οικονομική και Στρατηγική Ανάλυση της Κοινωνίας της Πληροφορίας infostrag.

Μέλη Ομάδας Ανοικτής Διακυβέρνησης του ΕΠΙΣΕΥ

 O Δημήτριος Καλογεράς  είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Στο ΕΜΠ, συνεργάζεται με το Εργαστήριο Βέλτιστου Σχεδιασμού κ Διαχείρισης  Δικτύων (NETMODE). Αποφοίτησε από την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών το (1990) και έλαβε  Διδακτορικό (1996), από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Η έρευνά του καλύπτει  πτυχές των προηγμένων δικτυακών τεχνολογιών και πρωτοκόλλων. Είναι σύμβουλος στο σχεδιασμό των νέων γενεών δικτύων του ΕΔΕΤ (το Ελληνικό Δίκτυο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Εκπαίδευσης) και του ΕΜΠ. Ο Δρ Καλογεράς είχε εμπλακεί σε πολλά ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκά και Εθνικά , για παράδειγμα σχετικά με το IPv6 (6NET) και για την Ασφάλεια Δικτύων (GEANT2 / GN2 – JRA2) . Σε εθνικό επίπεδο ήταν ο κύριος ερευνητής πολυάριθμων έργων του ΕΠΙΣΕΥ / ΕΜΠ, π.χ. την υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Ελληνικού Σχολείου, και το ADSL και Internet over Satellite πιλοτικές μελέτες για την ελληνική κατεστημένου φορέα (ΟΤΕ). Υπηρέτησε σε διάφορες τεχνικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και, για δύο θητείες, ήταν με την Τεχνική Επιτροπή του Διευρωπαϊκού Έρευνας & Εκπαίδευσης Δικτύωση (TERENA). Είναι ο συγγραφέας πολλών ερευνητικών εργασιών και τακτικά παραδίδει προσκεκλημένες ομιλίες σε προηγμένες έννοιες δικτύων στα ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή γεγονότα.)

 Ο Θόδωρος Καρούνος( http://karounos.gr ) είναι ερευνητής στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων & στην ερευνητική ομάδα INFOSTRAG και αντιπρόεδρος στην Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα. Από το 1989 έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις και ως σύμβουλος σε πολλούς δημόσιους φορείς και υπουργεία σε θέματα ανοιχτής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Τα πιο πρόσφατα έργα και δράσεις ανοιχτότητας παρουσιάζονται στα ιστολόγια: http://egovict.blogspot.gr & https://neritnewmedia.wordpress.com.

Ο Αλέξανδρος Μελίδης( http://almelidis.wordpress.com ) είναι πολιτικός επιστήμονας-σύμβουλος επικοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια συμβουλεύει μεγάλους οργανισμούς στη στρατηγική χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Από το 2014 συνεργάζεται με τη διεθνή πρωτοβουλία “Συμμαχία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση” (OGP) παρέχοντας υπηρεσίες ανεξάρτητου αξιολογητή για την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Μετέχει στην ομάδα ανοικτής διακυβέρνησης της ΕΛΛΑΚ και έχει συμβάλει συμβουλευτικά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του opengov.gr και της Διαύγειας.

Ο Παναγιώτης Κρανιδιώτης είναι Μηχανικός Πληροφορικής με ειδίκευση σε θέματα διαχείρισης συστημάτων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε τεχνολογίες ανοικτού κώδικα. Έχει συμμετάσχει σε υλοποιήσεις υποδομών cloud computing και εφαρμογών ανοικτής διακυβέρνησης με έμφαση σε στην τοπική αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, υπεύθυνος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και δημόσιας διοίκησης και επιστημονικός συνεργάτης της   ερευνητικής ομάδας INFOSTRAG .

Ο Φώτης Ρούτσης  σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πληροφορική Υγείας. Έχει εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού με ειδικότητα σε εφαρμογές Παγκόσμιου Ιστού από το 2007 μέχρι και σήμερα. Από το 2009 μέχρι το 2012 συνεργάζεται με την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του opengov.gr. Οι γνώσεις του περιλαμβάνουν αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό, ανάπτυξη και σχεδιασμό διαδικτυακών εφαρμογών, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τον χώρο της Πληροφορικής Υγείας και της Ανοικτής Διακυβέρνησης.

Ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας στη γνωστική περιοχή της Οικονομικής και Στρατηγικής Ανάλυσης των Νέων Τεχνολογιών με θέμα «Δυναμικές Ικανότητες και Λειτουργική Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους Δήμους». Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2006) και απόφοιτος του Διαπανεπιστημιακού/Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής» (2008).

Ο ιστοχώρος διαχειρίζεται από την Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΠΔΜ.